FIDEUÁ DE BERBERECHOS
FIDEUÁ DE BERBERECHOS
COCIÑA CON PATXI
Ingredientes: 1kg berberechos,1 vaso de albariño,2 dentes de allo,1 allo porro limpo,medio pemento (verde ou vermello),200gr tomate fritido,colorante,1ceboleta(pode ser cebola normal,pero esta é máis suave),500gr fideuá,sal e pementa.
Elaboración:
- Primeiro de todo botar un vasiño de viño na pota .Cando ferva o viño,botar os berberechos e tapar a pota có testo 3 ou 4 minutos. Despois de que pase este tempo,de vemos comprobar que que estean abertos .Se acontece isto,temos que retiralos do lume.
- Picar as verduras .
3. Nunha pota botamos un pouco de aceite de oliva e douramos o allo . Despois, introducimos as verduras e botámoslle sal e pementa.
4. Mentres se fan as verduras,imos a separar os berberechos das cunchas sen tirar a auga porque, ímola usar para a fideuá .Podemos deixar uns poucos coa cunha para a decoración do prato.
5. Agora,xa coas verduras feitas,coamos a auga de cocelos berberechos e engadímola na pota sempre,cun coador porque,poden que queden areas .
4. Mentres se fan as verduras,imos a separar os berberechos das cunchas sen tirar a auga porque, ímola usar para a fideuá .Podemos deixar uns poucos coa cunha para a decoración do prato.
5. Agora,xa coas verduras feitas,coamos a auga de cocelos berberechos e engadímola na pota sempre,cun coador porque,poden que queden areas .
6.Botar o tomate fritido e verificar como está de sal .Despois,deixar cocer a lume lento un 30 minutos ,para que queden as verduras ben brandas e collan sabor.
7. Cando estean feitas engadimos uns 750 ml de auga e levámola ao punto de ebulición (ata que a auga ferva ) e comprobamos o sal.
8.Cando comece a ferver botamos a fideuá e o colorante .A fideuá temos que cociñala o tempo que nos indica o fabricante .
9. Cando pase ese tempo e estea a pasta no seu punto, botamos os berberechos e a continuación ,deixamos repousar 3 ou 5 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario