FIDEUÁ DE BERBERECHOS

                                                      


FIDEUÁ DE BERBERECHOS 

COCIÑA CON PATXI



                                                                  


Ingredientes: 1kg berberechos,1 vaso de albariño,2 dentes de allo,1 allo porro limpo,medio pemento (verde  ou vermello),200gr tomate fritido,colorante,1ceboleta(pode ser cebola normal,pero esta é máis suave),500gr fideuá,sal e pementa.



Elaboración:

  1.   Primeiro de todo botar un vasiño de viño na pota .Cando ferva o viño,botar os berberechos e tapar a pota có testo 3 ou 4 minutos. Despois de que pase este tempo,de vemos comprobar que que estean abertos .Se acontece isto,temos que retiralos do lume.
  2. Picar as verduras .
  3.  

      3. Nunha pota botamos un pouco de aceite de oliva  e douramos o allo . Despois, introducimos as verduras e botámoslle sal e pementa.

                                                               


       4. Mentres se fan as verduras,imos a separar os berberechos das cunchas  sen tirar a auga porque, ímola usar para a fideuá .Podemos deixar uns poucos coa cunha para a decoración do prato.
                                                                       


      5.  Agora,xa coas verduras feitas,coamos a auga de cocelos berberechos  e engadímola na pota sempre,cun coador porque,poden  que queden areas .

6.Botar o tomate fritido  e verificar como está de sal .Despois,deixar cocer a lume lento un 30 minutos ,para que queden as verduras ben brandas e collan sabor.


7. Cando  estean feitas engadimos uns 750 ml de auga e levámola ao punto de ebulición (ata que a auga ferva ) e comprobamos o sal.

8.Cando comece a ferver  botamos a fideuá e o colorante .A fideuá  temos que  cociñala  o tempo que nos indica o fabricante .
9. Cando pase  ese  tempo  e estea a pasta no seu punto, botamos  os berberechos e a continuación ,deixamos repousar 3 ou 5 minutos.

                                                                            
                                                            





                10. A COMER !




PATXI LÓPEZ DURÁN  


 COCIÑA CON PATXI

Comentarios

Publicacións populares