COCIÑA CON PATXI
RECEITA 1: EMPANADA DE XOUBAS OU BOCAREUS
BOCAREU ( EN CASTELÁN "BOQUERONES")
INGREDIENTES
- MASA:15gramos de lévado de panadería,un chisco de sal, 650gr de fariña,medio vaso de leite ,auga e un chisco de sal.
- RECHEO: Medio Kilo de xoubas ou BOCAREU pequenos,dúas cebolas,catro dentes de allo,dous porros,medio pemento vermello,200gramos de tomate frito,dúas cullerada de aceite de oliva virxe extra,sal e pementa.
ELABORACIÓNS
- Elaboracións masa: Mesturamos o lévedo nun vaso de auga morna e esperamos sobre 5 minutos.Logo, botamos a fariña mesturada co sal no mesado("encimera" en castelán).A continuación,facemos un oco no medio.Despois,botamos o leite e a auga mesturada co lévedo.Comenzamos a xuntar cara dentro e imos engadindo auga pouco a pouco segundo falla falta ata que teñamos unha masa consistente,despois amasamos 10 ou 15 minutos e colocamos unha cunca ou un recipiente circular grande enfariñado.Tapamos cun pano e deixámolo levedar sobre dúas horas . Pasado ese tempo e se todo vai ben,tivo que duplicar o seu tamaño orixinal.
- Elaboracións do recheo: Quitámoslle a espiña e lavamos os bocareus .Picamos os allos,cando este dourado engadimos a cebola, o porro e o pemento .A continuación,botámoslle sal e deixámolo na tixola 30 ou 40 minutos . Cando estea ben feito e case sen auga ,engadimos o tomate frito e ata que quede espeso con pouca auga .
- Unión da masa e do recheo:Collemos un 60 por cento da masa e estirámola,repartimos o recheo sobre a masa e colocamos os bocareus ou xoubas(dependendo do caso) ca pel cara arriba e despois estiramos a outra parte da masa e cubrimos os bocareus ou xoubas,selamos os bordes cun garfo e pintamos con ovo batido,abrimos un burato no medio do tamaño dun euro e metémola no forno pre-quente a 200 grados sobre 25 minutos .
LISTO A COMER !!!
SE TES CALQUERA DÚBIDA ,DÉIXAA EN COMENTARIOS E PATXI RESOLVÉRAA.
ENVÍANOS AS FOTOS DA TÚA EMPANADA.
QUE DESFRUTES FACÉNDOA E COMÉNDOA!
RECEITA DE PATXI DURÁN
Comentarios
Publicar un comentario