ARROZ MARIÑEIRO CON VERDURAS
COCIÑA CON PATXI: ARROZ MARIÑEIRO CON VERDURAS
Ingredientes: 1kg de berberechos,500 gr de ameixas ,250 gr de mexillóns,250 gr luras ,2 tomates,1 allo porro,1 ceboleta ,2 dentes de allo,1 brócoli,500gr arroz,2 vasos de viño de albariño , perexil e 1 pemento verde e 1 pemento roxo.
Elaboración:
1. Poñer os berberechos e as ameixas nun recipiente con auga e sal,para que solten as areas e mentres podes preparar as verduras.
2.Botar un chisco de aceite de oliva nunha cazola de barro e comenzaremos dourado o allo.
3. Engadir o resto de verduras excepto o brócoli,un vaso de viño ,sal,pementa e deixamos a escalfar.
4. Abrir os berberechos,ameixas e mexillóns cun vaso de viño.
6. Quitar as cunhas dos berberechos e deixar a das ameixas,limpar os mexillóns,picar brócoli.Reservar o caldo de abrir o marisco para engadir as verduras .
7. Engadir o caldo do marisco ás verduras e completar con auga,para que sexa aproximadamente o dobre que a do arroz.
8. Picar as luras e poñer nun cazo con algo de auga a lume por se fai falta engadir máis arroz. (Ten que ser sempre auga quente).
9. Cando teñamos a auga da cazola a ferver,engadimos o arroz e o colorante ,remexemos e despois, engadimos os berberechos , as ameixas,as luras e o brócoli.
Comentarios
Publicar un comentario