COCIÑA CON PATXI

                                                      RECEITA2: TORTA DE ESCARAPOTE                                                                                                        (CABRACHO EN CASTELÁN)

                                                           

          Esta é unha receita fácil e rica .Ademais,é unha forma para que todos e todas coman peixe e pódese facer con anterioridade. Pódese facer con escarapote ou con calquera  peixe de rocha e tamén con salmón.                                              


  • Ingredientes:1 escarapote apróx de 900gr,10 ovos,1cenoria e media,1 allo porro,500 ml de nata para cociñar,400ml de tomate frito,pan raiado,manteiga para untar  o molde,sal e pementa.



  •   Elaboracións:  

    1. Cocer o escarapote  ca cenoria ,allo porro e un chisco de sal e pementa.Non é necesario picar as verduras porque só é para darlle sabor.  

               2. Bater os ovos nunha cunca ampla,xa que alí imos mesturar todos os ingredientes.
                                    
                        
                                            
               3.Cando estea ben cocido(sobre 15 minutos dende que ferve)limpar e quitarlle a espiña e a  pel ao peixe.Despois,podemos esmiuzar   en anacos ,o tamaño depende do gusto de cada un e unha. Se non queres atopar anacos podes mesturalo no batedor ,isto depende de cada un e unha.






         4. Mesturar cos  ovos batidos a nata ,o tomate frito e os anacos de peixe.
                                                        

       5.Untar  o molde con manteiga fundida .Despois, hai que botarlle pan raiado a manteiga fundida para que saia mellor a torta.
                                                        


 6.Botar a mestura no molde  e poñer no forno a baño maría sobre unha hora e media a 200 grados .

                                                                    

 7. Compróbase perforando cun palillo,se sae seco ,quere dicir que está limpo e LISTO.
                                                               
                                                                    
     
8.  Retirar do forno e agardar a que arrefría .A continuación,quítalle o molde e a conséllase meter na neveira 2 horas.

                                                               



        Consello: ACOMPAÑAR CON PATACAS COCIDAS OU ARROZ EN BRANCO .
                          TAMÉN,LLE QUEDA MOI BEN UNHA POUCA MAIONESA .



    NOTA : COMO FACER MAIONESA? 
                   
            . INGREDIENTES: aceite de xirasol,ovo,sal,pementa,un chisco de vinagre,un dente de allo.

                               LISTO,XA TES A TÚA MAIONESA CASEIRA  !
     
             
                                    ANÍMATE COCIÑAR CON PATXI E EN GALEGO,TEN PREMIO!



                                                                                               Patxi   López  



        

                                             COCIÑA CON PATXI






Comentarios

Publicacións populares